İkinci ionlaşma enerjisi tendensiyası nədir?
İkinci ionlaşma enerjisi tendensiyası nədir?

Video: İkinci ionlaşma enerjisi tendensiyası nədir?

Video: İkinci ionlaşma enerjisi tendensiyası nədir?
Video: Birinci və ikinci ionlaşma enerjisi | Atomun quruluşu və xüsusiyyətləri 2024, Aprel
Anonim

İonlaşma Enerjisi Trendləri Dövri Cədvəldə. The ionlaşma enerjisi atomun miqdarıdır enerji bir elektronu həmin atom və ya ionun qaz şəklindən çıxarmaq üçün tələb olunur. The ikinci ionlaşma enerjisi birincidən təxminən on dəfə çoxdur, çünki itələmələrə səbəb olan elektronların sayı azalır.

Eynilə sual oluna bilər ki, İkinci ionlaşma enerjisi nə deməkdir?

The ikinci ionlaşma enerjisidir the enerji 1+ iondan elektron çıxarmaq lazımdır. (Bu deməkdir ki, atom artıq bir elektron itirib, siz var indi aradan qaldırılması ikinci .) Üçüncü ionlaşma enerjisidir the enerji 2+ iondan elektron çıxarmaq lazımdır.

Bundan əlavə, ikinci ionlaşma enerjisini necə tapırsınız? İkinci ionlaşma enerjisi tənliyi ilə müəyyən edilir: Bu enerji çıxarmaq lazımdır a ikinci qaz 2+ ionları vermək üçün 1 mol qazlı 1+ ionunda hər iondan elektron. Daha sonra bir çox ardıcıl ola bilərsiniz ionlaşma enerjiləri çünki ilkin atomda elektronlar var. Bu çox şeydir enerji.

Eynilə, soruşulur ki, niyə 2-ci ionlaşma enerjisi daha yüksəkdir?

The ikinci ionlaşma enerjisi Mg-dir daha böyük birincidən daha çox, çünki həmişə daha çox tələb olunur enerji neytral atomdan çox müsbət yüklü iondan elektron çıxarmaq.

Birinci və ya ikinci ionlaşma enerjisi hansı daha yüksəkdir?

The enerji Neytral atomdan bir elektronun çıxarılmasına deyilir ilk ionlaşma enerjisi , və enerji aradan qaldırılması tələb olunur ikinci elektron deyilir ikinci ionlaşma enerjisi . The ikinci ionlaşma enerjisi ümumiyyətlə, daha böyük daha ilk ionlaşma enerjisi.

Tövsiyə: