Su molekulları arasında hansı molekullararası bağlar mövcuddur?
Su molekulları arasında hansı molekullararası bağlar mövcuddur?

Video: Su molekulları arasında hansı molekullararası bağlar mövcuddur?

Video: Su molekulları arasında hansı molekullararası bağlar mövcuddur?
Video: ''REZONANS KANUNU'' PIERRE FRANCKH 💯 ''KİŞİSEL GELİŞİM -SESLİ KİTAP '' 2024, Bilər
Anonim

Məsələn, su molekulları tərəfindən bir yerdə tutulur hidrogen arasında bağlar hidrogen bir molekulun atomu və digərinin oksigen atomu (şəkil: hidrogen istiqrazlar). hidrogen bağlar nisbətən güclü molekullararası qüvvədir və digər dipol-dipol qüvvələrindən daha güclüdür.

Eynilə, sual verə bilərsiniz ki, su molekulları arasında hansı növ bağlar yaranır?

hidrogen istiqrazlar var arasında bağlar bir qütbdə hidrogen molekul və başqa bir qütbün mənfi yüklü ucu molekul . hidrogen istiqrazlar iki icazə verin molekullar müvəqqəti olaraq birləşdirmək. Su molekulları iki hidrogen atomundan və bir oksigen atomundan ibarətdir və qütb kovalenti ilə birləşir istiqrazlar.

Su molekulları arasında molekullararası qüvvələr niyə mövcuddur? Su polar O-H bağlarına malikdir. Mənfi O atomları yaxınlıqdakı müsbət H atomlarını cəlb edir molekullar , qeyri-adi güclü dipol-dipol növünə gətirib çıxarır güc hidrogen bağı adlanır. Hidrogen bağları var ən güclü güc , lakin digər növləri molekullararası cazibə var hələ də mövcuddur.

Həmçinin bilin, suda molekullararası bağ nədir?

hidrogen İstiqrazlar Ən güclü molekullararası məcbur etmək su xüsusi dipoldur bağ hidrogen adlanır bağ . In su , bir molekul dördə qədər hidrogen əmələ gətirə bilər istiqrazlar , hər hidrogen atomu üçün bir molekul və mənfi oksigen tərəfində iki hidrogen atomu ilə.

Su hansı növ bağdır?

Su A qütb molekuludur su molekul iki hidrogen atomu əmələ gəldikdə əmələ gəlir bağ oksigen atomu ilə kovalent olaraq. Kovalentdə bağ elektronlar atomlar arasında bölüşdürülür. In su paylaşım bərabər deyil. Oksigen atomu elektronları hidrogendən daha güclü cəlb edir.

Tövsiyə: