Kimyada ie1 nədir?
Kimyada ie1 nədir?

Video: Kimyada ie1 nədir?

Video: Kimyada ie1 nədir?
Video: Kimya - 3.İlkin anlayışlar (test izahi + tapşırıqlar) 2024, Bilər
Anonim

İonlaşma enerjisi bir qaz atomundan və ya iondan bir elektron çıxarmaq üçün tələb olunan enerjidir. Birinci və ya ilkin ionlaşma enerjisi və ya Ei atom və ya molekulun bir mol təcrid olunmuş qaz atomlarından və ya ionlarından bir mol elektron çıxarmaq üçün tələb olunan enerjidir.

Bu baxımdan, ie1 və ie2 kimyası arasında fərq nədir?

Cavablar: (1) ionlaşma enerjisi və ya ionlaşma entalpiyası təcrid olunmuş qaz atomundan ən çox sərbəst bağlanmış elektronu çıxarmaq üçün tələb olunan enerjidir. və IE1 , IE2 , bunlar atomdan birinci və ikinci elektronun çıxarılmasıdır.

İkincisi, elektronun çıxarılması ekzotermikdir, yoxsa endotermik? İonlaşma Enerjisi müsbət dəyərlərə malikdir, çünki enerji həmişə tələb olunur bir elektron çıxarın , bu endotermik . Elektronlar nüvəyə cəlb olunur, buna görə də enerji lazımdır çıxarın onlar.

Eyni şəkildə insanlar soruşurlar ki, elektron yaxınlığı və ionlaşma enerjisi eynidirmi?

Arasındakı əsas fərq elektron yaxınlığı və ionlaşma enerjisi Odur elektron yaxınlığı məbləğini verir enerji atom an qazandıqda sərbəst buraxılır elektron Halbuki ionlaşma enerjisi məbləğidir enerji aradan qaldırılması tələb olunur elektron atomdan.

1-ci ionlaşma enerjisi nədir?

The ilk ionlaşma enerjisi dır,-dir,-dur,-dür enerji Hər birinin yükü 1+ olan 1 mol qaz ionu yaratmaq üçün bir mol qaz atomundan ən çox boş saxlanılan elektronların bir molunu çıxarmaq lazımdır.

Tövsiyə: