Niyə fotoelektronların maksimum kinetik enerjisi var?
Niyə fotoelektronların maksimum kinetik enerjisi var?

Video: Niyə fotoelektronların maksimum kinetik enerjisi var?

Video: Niyə fotoelektronların maksimum kinetik enerjisi var?
Video: “Dərs vaxtı”: 11-ci sinif dərsləri (24.04.2020) 2024, Bilər
Anonim

Belə ki, maksimum enerji a fotoelektron bacarmaq var ona foton tərəfindən verilmişdir, iş funksiyası azdır. Metalın içindən daha dərindən gələn elektronlar daha az yayılacaq kinetik enerji artıq səthdə olanlardan daha çox. elektronlar maksimum kinetik enerjiyə malikdir = (foton enerji ) − iş funksiyası.

Bunu nəzərə alaraq, fotoelektrik effektdə niyə maksimum kinetik enerji var?

Eksperimental müşahidələr fotoelektrik emissiya Düşən şüanın tezliyinin artırılması, hadisə fotonlarının sayını sabit saxlamaq (bu, şüanın mütənasib artması ilə nəticələnəcək. enerji ) artırır maksimum kinetik enerji buraxılan fotoelektronların sayı.

Həmçinin, niyə fotoelektronların dəyişkən kinetik enerjisi var? The kinetik enerji of fotoelektronlar sadəcə ona görə dəyişir ki (fotoelektrik effektdən sonra var baş verdi) hamısı fotoelektronlar dərhal buraxılmır. Bu fenomen fotoelektrik effekt adlanır və bu şəkildə yayılan elektronlar adlanır fotoelektronlar.

Bundan əlavə, buraxılan elektronların maksimum kinetik enerjisi nə qədərdir?

The maksimum kinetik enerji KEe of atılan elektronlar (fotoelektronlar) KE tərəfindən verilire = hf − BE, burada hf fotondur enerji və BE məcburidir enerji (və ya iş funksiyası) elektronun xüsusi materiala.

Müəyyən metaldan yayılan bütün fotoelektronların kinetik enerjisi eynidirmi?

A: The kinetik enerji of fotoelektronlar dır,-dir,-dur,-dür enerji hadisə fotonundan iş funksiyası çıxılmaqla.

Tövsiyə: