Doymamış siklik karbohidrogen nədir?
Doymamış siklik karbohidrogen nədir?

Video: Doymamış siklik karbohidrogen nədir?

Video: Doymamış siklik karbohidrogen nədir?
Video: Uzvi kimya . Karbohidrogen . Alkanlar 1ci hisse 2024, Aprel
Anonim

Xülasə. Doymamış karbohidrogenlər var karbohidrogenlər karbon atomları arasında ən azı bir ikiqat və ya üçlü bağ ilə. Aromatik karbohidrogenlər var doymamış siklik karbohidrogenlər karbon atomları arasında dəyişən tək və ikiqat bağlarla.

Həmçinin sual yaranır ki, siklik karbohidrogenlər doymuşdur, yoxsa doymamış?

A siklik karbohidrogen a karbohidrogen burada karbon zənciri bir halqa şəklində özünə birləşir. Sikloalkan a siklik karbohidrogen bütün karbon-karbon bağları tək bağlardır. Digər alkanlar kimi sikloalkanlar da var doymuş birləşmələr.

Eynilə, doymamış karbohidrogen nə deməkdir? Doymamış karbohidrogenlər karbohidrogenlərdir qonşu karbon atomları arasında ikiqat və ya üçqat kovalent bağları olan. konfiqurasiyası bir doymamış karbonlara alkenlər və alkinlər kimi düz zəncir, həmçinin budaqlanmış zəncirlər və aromatik birləşmələr daxildir.

Sadəcə olaraq, siklik karbohidrogen nədir?

A siklik karbohidrogen a mürəkkəb yalnız bir halqa meydana gətirən karbon və hidrogendən ibarətdir. Sikloalkan a siklik karbohidrogen tərkibində yalnız karbon - karbon tək bağları var. Bir sikloalken və sikloalkindir siklik karbohidrogenlər tərkibində karbon - müvafiq olaraq karbon ikiqat və üçlü bağlar.

Doymamış karbohidrogen nümunəsi hansıdır?

Etene, C2H4, bir doymamış karbohidrogen nümunəsi . Digər misallar of doymamış birləşmələr benzol, C6H6, və sirkə turşusu, C2H4O2. Karbon-karbon ikiqat bağı ilə bağlı bütün bağ açıları 120-diro. İkiqat bağlı karbon atomlarına bağlanmış bütün atomlar eyni müstəvidə yerləşir.

Tövsiyə: