Mündəricat:

Krakinqin iki üsulu hansılardır?
Krakinqin iki üsulu hansılardır?

Video: Krakinqin iki üsulu hansılardır?

Video: Krakinqin iki üsulu hansılardır?
Video: QULAĞA 2 DAMCI TÖKÜN - Sovet Həkimi Neumıvakin Üsulu 2024, Bilər
Anonim

Çatlama növləri

  • FCC - Fluid Catalytic Çatlama : Əsasən neft emalı zavodlarında istifadə olunur.
  • Hidrokrekinq: Bu katalitikdir çatlama proses, burada C - C bağlarını qırmaq üçün hidrokrekinqdən istifadə edir.
  • Buxar Çatlama : Bu, doymuş karbohidrogenlərin daha kiçik doymamış karbohidrogenlərə parçalanmasını əhatə edən neft-kimya prosesidir.

Beləliklə, krekinq hansı reaksiya növüdür?

Termal çatlama a növü kimyəvi reaksiya uzun zəncirli molekulları daha kiçik, daha reaktiv və buna görə də potensial olaraq daha faydalı molekullara parçalamaq üçün istilikdən istifadə edir. Məktəb laboratoriyasında, siz həyata keçirmiş ola bilərsiniz çatlama maye parafin və sınıq qazandan istifadə edərək özünüz üçün.

Eynilə, nümunə ilə çatlama nədir? Çatlama . Çatlama , adından da göründüyü kimi, böyük karbohidrogen molekullarının daha kiçik və daha faydalı olanlara parçalandığı bir prosesdir. misal : The çatlama eten, propen, buta-1, 3-dien və C kimi məhsullar4 alkenlər bir çox mühüm kimyəvi maddələrin hazırlanmasında istifadə olunur.

Həmçinin bilmək lazımdır ki, krekinq prosesi nədir?

Neft kimyası, neft geologiyası və üzvi kimyada, çatlama dır,-dir,-dur,-dür proses kerogenlər və ya uzun zəncirli karbohidrogenlər kimi mürəkkəb üzvi molekullar, prekursorlarda karbon-karbon bağlarının qırılması ilə yüngül karbohidrogenlər kimi daha sadə molekullara parçalanır.

Krekinq GCSE necə həyata keçirilir?

Çatlama böyük karbohidrogen molekullarını daha kiçik, daha faydalı karbohidrogen molekullarına parçalamağa imkan verir. Böyük karbohidrogen molekulları olan fraksiyalar onları buxarlamaq üçün qızdırılır. Onlar sonra: 600-700 ° C-yə qədər qızdırılır.

Tövsiyə: