Eyni dəstdəki izotopların ortaq nələri var?
Eyni dəstdəki izotopların ortaq nələri var?

Video: Eyni dəstdəki izotopların ortaq nələri var?

Video: Eyni dəstdəki izotopların ortaq nələri var?
Video: Isotopes | Atomic structure and properties | AP Chemistry | Khan Academy 2024, Aprel
Anonim

Kimyəvi elementin atomları bacarmaq müxtəlif növlərdə mövcuddur. Bunlar var çağırdı izotoplar . Onlar var the eyni protonların (və elektronların) sayı, lakin müxtəlif sayda neytronlar. Çünki fərqli izotoplara malikdir müxtəlif sayda neytronlar, onlar et hamısını çəkmir eyni və ya var the eyni kütlə.

Bundan əlavə, izotoplar hansı cəhətdən eyni və fərqlidir?

İzotoplar bir element ehtiva edəcək eyni proton və elektronların sayı, lakin onların tərkibindəki neytronların sayı ilə fərqlənəcək. Başqa sözlə, izotoplar var eyni atom nömrəsi, çünki onlar eyni element lakin a var fərqli atom kütləsi, çünki onların tərkibində a fərqli neytronların sayı.

Bundan əlavə, hidrogenin izotopları necə eynidir? İzotoplar müxtəlif versiyalarıdır eyni hamının malik olduğu element eyni atom nömrəsi, lakin neytronların sayı fərqlidir. Burada görə bilərik ki, atom nömrələri (və ya protonların sayı). hidrogen izotopları var eyni , lakin onların neytronları və atom kütlələri fərqlidir.

Bundan əlavə, eyni elementin iki neytral izotopunun ortaq cəhəti nədir?

Bütün atomlar eyni neytral element var the eyni proton və elektronların sayı, lakin neytronların sayı fərqli ola bilər. Atomları eyni element Amma fərqli neytronlar deyilir izotoplar.

Hansı iki atom bir-birinin izotopudur?

Veriləndə element , neytronların sayı bir-birindən fərqli ola bilər, halbuki protonların sayı deyil. Bu eyni fərqli versiyalar element izotoplar adlanır. İzotoplar eyni olan atomlardır protonların sayı lakin onların fərqli sayda neytronları var.

Tövsiyə: