Ulduzlar hansı spektrləri yayırlar?
Ulduzlar hansı spektrləri yayırlar?

Video: Ulduzlar hansı spektrləri yayırlar?

Video: Ulduzlar hansı spektrləri yayırlar?
Video: “ÜREYİM İSTƏSƏ VEREREM BUNDAN KİMƏ NƏ?!” - 18+ QIRĞIN DEBAT 2024, Bilər
Anonim

The spektr a ulduz əsasən fasiləsiz istehsal edən istilik radiasiyasından ibarətdir spektr . The ulduz saçır bütün elektromaqnit üzərində işıq spektr , qamma şüalarından radio dalğalarına qədər. Bununla belə, ulduzlar etmə yaymaq bütün dalğa uzunluqlarında eyni miqdarda enerji.

Müvafiq olaraq, spektrlərin 3 növü hansılardır?

Üç əsas spektrlərin növləri : davamlı, udma, emissiya.

Bundan əlavə, həyəcanlı bir qaz buludundan hansı spektrlər görünəcək? Davamlı Spektr - Bərk, maye və ya sıx qaz üçün həyəcanlandı işıq saçmaq olacaq bütün dalğa uzunluqlarında şüalanır və beləliklə, davamlı bir dalğa yaradır spektr . Aşağı sıxlıq qaz üçün həyəcanlandı işıq saçmaq olacaq bunu xüsusi dalğa uzunluqlarında edin və bu emissiya yaradır spektr.

Bəs ulduzlar bu tip spektrləri necə yaradırlar?

Bir udma spektr kontinuum "soyuq" qazdan keçdikdə istehsal olunur. Fotonları the müvafiq enerjilər var tərəfindən əmilir the içərisindəki atomlar the qaz. The atmosferləri ulduzlar ətrafında soyuducu yorğan rolunu oynayın the daha isti daxili a ulduz belə ki, tipik ulduz spektrləridir udma spektrləri.

Günəş işığı hansı spektr növüdür?

Günəşdən gələn belə bir spektr "görünən spektr" kimi tanınır, lakin bu spektrin yalnız kiçik bir hissəsidir. işıq radio dalğalarından qamma şüalarına qədər enerjiləri əhatə edən elektromaqnit spektrində. Günəşin spektri a kimi görünür davamlı spektr və tez-tez aşağıda göstərildiyi kimi təmsil olunur.

Tövsiyə: